Rutes i activitats

Rutes

Ruta del Cercavins

Tipus: Sender o BTT

Dificultat: Baixa

Recorregut: 12,720 km

Punt de partida i arribada: Montornès de Segarra

Mereixen una parada:

 

  • Nucli antic de Montornès de Segarra
  • Torre cilíndrica de l’Ametlla
  • La Ametlla de Segarra

 

El riu Cercavins neix a les costes de la serra de Suró (790 m) i recorre els termes de Montoliu de Segarra i de Montornès de Segarra, pels quals discorre aquesta Ruta. Es tracta d’un territori bastant planer en què s’alternen les clapes de bosc amb els conreus de cereal, els ametllers i les oliveres; també hi ha vinya.

 

La Ruta del Cercavins també permet conèixer el patrimoni de la Segarra. A Montornès es troben cases amb portals adovellats al nucli antic i les antigues escoles i el cementiri modernista. Alhora el Cercavins també és terra de castells, entre els quals destaquen la torre de l'Ametlla i les restes del castell de Montoliu, des d'on es pot observar una magnífica panoràmica de la baixa Segarra i de l'Urgell.

 

Ruta del Castells de Sió

Tipus: BTT

Dificultat: Baixa

Punt de partida i arribada: Cervera

Recorregut: 41,900 km.

Mereixen una parada:

 

  • Castell de les Pallargues
  • Sant Esteve de Pelagalls

 

Conquerida als andalusins a mitjan segle XI, la riba del Sió va veure ben aviat la proliferació d´una gran quantitat de castells i d´esglésies. Entre els castells que donen nom a aquesta ruta destaquen successivament els de Montcortès (any 1095), l´Aranyò (any 1120), Concabella (any 1031), les Pallargues (any 1040) i Ratera. Tots foren reformats en època moderna per convertir-los en castells-palau. El castell de Concabella alberga el Centre d´Interpretació dels Castells del Sió i el castell de les Pallargues també està obert al públic.

 

Entre les esglésies destaca, en primer lloc, la de Sant Esteve de Pelagalls, consagrada l´any 1180, amb una portalada original i rica en iconografia. També són interessants les esglésies de Sant Salvador de Concabella, edifici del segle XIII amb portada romànica, i la petita església de Sant Pere de Muller.

 

La Ruta dels Castells del Sió discorre bàsicament per una zona planera solcada pel riu Sió, dominada pels conreus d´ordi i blat. Només les restes d´antigues vinyes i un petit regadiu a les ribes del Sió desafien la climatologia extrema i, sobretot, una important sequera estival que explica la presència d´un observatori agrometeorològic al Canós.

 

 

Ara Lleida és un ens de promoció turística creat l'any 1989 per a la gestió de l'oferta turística de les comarques lleidatanes: una terra privilegiada i amable per gaudir tot l'any d'una gran varietat d'esports, d'una cultura singular, d'una gastronomia autòctona i d'un turisme rural, l'hostatgeria més autèntica de la nostra terra.

 

Et convidem a visitar la seva página per veure totes les opcions en la nostra zona.

Empresa que ofereix activitats d’aventura en el nostre territori, la Segarra. Des de rutes de senderisme, com la ruta dels Castells, fina a excursions amb BTT per la ruta dels Templers, o passar una bona estona fent una partida de paintball en un entorn privilegiat. Per condicions geogràfiques fins i tot es desplacen a altres zones del territori per fer activitats com el barranquisme o vies ferrates.

 

 

Et convidem a visitar la seva pàgina per veure totes les opcions

 

És el portal líder en esport d’aventura i oci.

 

Et convidem a visitar la seva pàgina per veure totes les opcions en la nostra zona.

 

Facebook

Facebook

Instagram