Atraccions

Attractions

ACTIVITATS I LLOCS D'INTERÈS


La Segarra és una de les comarques que formen la Depressió Central Catalana. Les seves terres han estat habitades des del Neolític i això ha conformat un patrimoni històric que inclou restes d'antigues ciutats romanes, torres de guaita, viles emmurallades i castells, patites capelles i grans santuaris.

RUTA DEL CERCAVINS


Tipus: sender

Dificultat: baixa

Distancia: 12,720 km

Punt de partida i arribada: Montornès de Segarra


El riu Cercavins neix a les costes de serra de Suró i recorre els termes de Montoliu de Segarra i de Montornès de Segarra, pels quals discorre aquesta ruta. Destaquen altres rutes com la dels Castells de Sió, la del Cister, la dels Plans, entre altres.


OUR LOCATION

CEMENTIRI


D'època modernista. El seu origen el trobem en una sèrie de millores que un fill del poble, Josep Balcells i Cortada, va realitzar.


Va ser construït l'any 1896. Manté la seva fesonomia original. Té forma quadrada i cada una de les cantonades està presidida per una ampla i alta torre, amb teueles de ceràmica vidriada. Al fons, visible clarament des de la porta gòtica de l'entrada, destaca la capella.


OUR LOCATION

UN BON LLOC

PER GAUDIR DE LES VACANCES 


La Segarra amb un paisatge i una vida rural poc transformats per la urbanització i la industrialització, fenòmens que s'han concentrat a les principals poblacions de la comarca, es caracteritza per tenir una bellesa intrínseca capaç de satisfer els esperits sensibles als valors de la natura, de la història i de la vida rural.

CERÀMICA DE VERDÚ


La ceràmica negra de Verdú és una marca de qualitat artesana. Les seves formes i colors ens porten a èpoques anteriors, on en cada entrada de les cases de pagès hi havia un estri de ceràmica negra ple d'aigua fresca on el caminant podia refresacar la gola després d'una jornada de treball al tros o de camí.


Es poden visitar els tallers i obradors artesans especialitzats en cerámica tradicional. A verdú també hi destaca el seu castell, visitable des del 2014.


OUR LOCATION

CELLERS


Dins de la denominació d'origen Costers del Segre, trobem diferents cellers familiars.


A principis d'octubre, Verdú celebra la Bacus, festa de la verema i el vi. Durant dos dies es poden desgustar els diferents vins de la zona.


OUR LOCATION

Visita el nostre tour virtual

CAL SAUMELL

Instagram: follow us @cal_saumell

CONTACTA AMB NOSALTRES

C. Major, 9

25340 Montornès de Segarra

678 995 440

SOL·LICITA INFORMACIÓ

Copyright @ All Rights Reserved